22 nov Rainbow

Een zoekopdracht die ik regelmatig intyp in Google is “Logo design inspiration“. Dit levert een hele hoop resultaten op van over de hele wereld en van een hele hoop verschillende designers met elk hun eigen smaak.

Er een logo wat ik al meerdere malen voorbij had zien komen en me eigenlijk al vanaf de eerste keer erg aantrok. Alleen had ik er nog geen goede toepassing voor gevonden. Het logo wat ik bedoel, inclusief uitleg over hoe het ontwerp tot stand is gekomen, kun je hier vinden: Logo Design Process and Walkthrough for Vivid Ways.

Nu ik dit logo vandaag weer tegenkwam had ik opeens wel de juiste toepassing voor ogen. Want ik zag er een vergelijking in met het logo van Meesterwurk.

Originele schets:

Vivid

 

180º gedraaid:

Vivid 180

Zoals je ziet wordt de vergelijking al beter zichtbaar als de afbeelding 180 graden gedraaid wordt. Het enige wat er nog ontbreekt is het laatste stukje van de W.

Je kan nu denken: Wat leer je er nog van als je het bijna 1 op 1 namaakt. Maar het is in dit geval niet zozeer de inspiratie maar de benodigde handelingen die je er voor moet kunnen. En die kun je nooit genoeg oefenen.

Heb je vragen of wil je laten weten wat je er van vindt? Laat dan hieronder een reactie achter. Gewoon lekker makkelijk met je Facebook-account. Easypeasy!!